In samenwerking met architecten en ontwerpers 

We hebben een aantal toonaangevende architecten, interieurontwerpers en ontwerpers uit de sector uitgenodigd om een reeks workshops bij Kinnarps bij te wonen. Het doel hiervan was om ons te helpen de nieuwe kleuren en materialen voor Kinnarps Colour Studio te selecteren. Het idee was even simpel als duidelijk: laat de mensen die onze producten gaan gebruiken, meebeslissen over hoe die producten eruit moeten zien. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat Kinnarps nu negen nieuwe stoffen lanceert. 
 

In ons inspirerende Kinnarps Colour Studio-assortiment vindt u alle creatieve en mooie materialen die u zich kunt wensen (stof, leer, laminaat, fineer, metaal, acryl, kunststof en glas). Deze duurzame collectie met een ruime waaier van kleuren en patronen combineert klassieke elegantie met de nieuwste trends. Ze omvat alles wat u nodig hebt om voor uw omgeving de juiste look te creëren.

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

"We hebben dit samen gedaan. Degelijk. Eerlijk. En met veel plezier."

Er heerste een resultaatgerichte sfeer toen architecten, interieurontwerpers, ontwerpers en vertegenwoordigers van acht markten waarop Kinnarps actief is, bijeenkwamen in het ontwerpcentrum van Kinnarps in Skillingaryd. Het was tijd voor de afronding van de reeks workshops over materialen en kleuren die in de loop van het jaar waren gehouden. Er moesten definitieve keuzes worden gemaakt en beslissingen worden genomen over welke nieuwe stoffen in Kinnarps Colour Studio zouden worden gelanceerd. 

Luister naar de architecten      

Maar laat ons beginnen bij het begin.

Kinnarps Colour Studio omvat zo'n honderd materialen en kleuren die architecten en interieurontwerpers helpen om creatieve, aantrekkelijke en duurzame oplossingen te creëren. Uitgangspunt hierbij is het besef dat kleuren ons gedrag en onze gevoelens beïnvloeden, gekoppeld aan de eis voor duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de materialen. De Kinnarps-collectie wordt elke drie jaar. 

THE TEAM

Tengbom
Wingårdhs
Krook & Tjäder
Semrén & Månsson
White
Howl Designstudio
Fixa & Dona - Hildur Blad
Spectrum
Note
Idesign
Propeller
Stefan Brodbeck Design
Materia Group
Kinnarps

"We werken altijd multidisciplinair met onze ontwerp-, productie- en marketingafdelingen om een goed holistisch beeld te krijgen. Deze keer hebben we ook besloten om al in een vroeg stadium externe architecten, interieurontwerpers en ontwerpers bij het proces te betrekken, zodat wij hun wensen over kleuren en materialen zouden leren kennen." Christina Wiklund, Colour Material Finish Manager bij Kinnarps.

Christina Wiklund, Colour Material Finish Manager bij Kinnarps.

Samen gaat het beter

Het idee was om mensen uit te nodigen die ervaring hadden met zowel grote als kleine projecten, om een breder perspectief te krijgen over wat er nodig is om aantrekkelijke werkomgevingen te creëren. Op de achtergrond speelt ook de trend dat interieurontwerp een steeds belangrijkere factor wordt voor de identiteit en het merk van een bedrijf of organisatie, niet in de laatste plaats om een jongere generatie aan te trekken. 

   "We zien dat de vraag naar architecten, interieurontwerpers en ontwerpers binnen al onze markten toeneemt, en dat maakt het voor ons nog belangrijker om met ze samen te werken. We willen inzicht krijgen in hun behoeften, zodat wij hen kunnen bieden wat ze nodig hebben om goed werk te verrichten", zegt Christina.

   Het lijkt erop dat deze interesse in samenwerking wederzijds is, want de reacties waren meteen positief. En dat gevoel werd enkel maar versterkt bij elke workshop die we organiseerden. De deelnemers werkten, discussieerden, dachten na en werkten opnieuw, met groeiend enthousiasme en toenemende motivatie.

    "Er was enorm veel energie, generositeit en openheid gedurende het hele proces, en het was duidelijk dat deelnemers het proces zowel belangrijk als leuk vonden. Net als de mensen van Kinnarps. We hebben er allemaal belang bij om samen te werken en samen de beste oplossingen te creëren", aldus Christina. 

Van 200 naar 9

Voor de allereerste workshop afgelopen voorjaar had Christina 200 stoelen laten bekleden met verschillende stoffen, waaruit de uitgenodigde architecten, interieurontwerpers, ontwerpers en verkopers een keuze moesten maken. Het aantal stoelen nam met elke workshop gestaag af.

"Ons assortiment kenmerkt zich door een unieke diepgang en breedte. Door deze manier van werken kunnen we blijven voortbouwen op onze overtuiging dat het belangrijk is om naar de markt te luisteren en actuele trends op te pikken, terwijl we tegelijkertijd verbonden blijven met onze eigen ontwerpgeschiedenis. We hebben dit samen gedaan. Degelijk. Eerlijk. En met veel plezier."

Christina Wiklund

De genodigden voor de finale in Skillingaryd waren architecten van Tengbom, Wingårdhs, Krok & Tjäder, Semrén & Månsson, Spectrum, Note en White, ontwerpers van Howl Designstudio, Idesign, Propeller en Brodbeck Design, en interieurontwerper en blogger Hildur Blad. 

"Van de oorspronkelijke 200 stoelen waren er nog 30 over, allemaal bekleed met andere stoffen. Ze werden tijdens een modeshow gepresenteerd voordat het moment kwam om de uiteindelijke keuzes te maken. Uiteindelijk viel de keuze op negen stoffen, die nu een plaats hebben gekregen in de Kinnarps Colour Studio. Maar ik kan ook verklappen dat we ons assortiment gedurende het jaar verder zullen bijwerken met nieuwe kleuren, materialen en houtsoorten", zegt Christina.

Diepgang en breedte

Hoewel ze met alle negen stoffen even blij is, wil ze er toch graag drie uitlichten: Liv, die oogt als klassiek linnen maar in feite een uiterst functionele stof is die is geweven van Trevira CS; Fox, met een trendy visgraatpatroon dat is geïnspireerd op art deco; en Steelcut Trio, omdat het al jarenlang erg populair is bij architecten. 

LIV

Linnen is in

Stoffen met een natuurlijke look doen het goed, zowel in interieurontwerp als in de mode. We lanceren nu Liv, die oogt als klassiek linnen maar in feite een slijtvaste, wasbare stof is die is geweven van Trevira CS. Het gevoel van linnen met functionaliteit. 

Fox

Een flirt met art deco

Momenteel zien we overal visgraatpatronen, van behang tot kleding. Onze trendy nieuwe stof Fox is geïnspireerd op art deco en de jaren 20 in Frankrijk. Een beetje luxe en elegantie die in alle omgevingen werkt.

Steelcut Trio

Een natuurlijke FAVORIET

Misschien komt het door alle natuurlijke voordelen die wol biedt. Misschien omdat hij zo eenvoudig te combineren is met andere stoffen. Of vanwege het brede toepassingsgebied. Hoe dan ook, Steelcut Trio is een duidelijke favoriet. 

Negen nieuwe, met tal van mogelijkheden.

Step Melange


Duurzaam en eenvoudig te combineren 

Een goede keuze als het product bestand moet zijn tegen zware omgevingen. Vuilwerend, wasbaar en vuurbestendig. De kleuren zijn een mix van de heldere tinten uit de natuur.

Rustico


Wasbaar, in talloze kleuren

Veelkleurig in een modern retrodesign, met een aangenaam kleurenpallet en een mooie gemêleerde structuur. Vuilwerend, wasbaar en vuurbestendig.

Fenice


Modern en trendy 

Prachtig, warm kleurenpallet. Gemaakt van gerecycleerde wol in een milieuvriendelijk productieproces, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan waterrecyclage.

Liv


Wasbaar, met linnen afwerking

Oogt als klassiek linnen, maar is geweven van vuilwerend, wasbaar, vuurbestendig Trevira CS. Breed kleurenpallet met natuurlijke tinten.

Capture


Klassiek vintage  

Rustig en elegant, met een verfijnd kleurenpallet en een tweedlook. Plus alle mooie eigenschappen die wol biedt: antistatisch, vochtabsorberend en van nature vuurbestendig.

Fox


Trendy visgraatpatroon

Exclusief, trendy ontwerp met een klassiek visgraatpatroon en een aantrekkelijk kleurenpallet. Geweven van vuilwerend, wasbaar, vuurbestendig Trevira CS.

BARDAL


Wol in een tijdloos ontwerp

Een klassieker met een sober kleurenpallet. Plus alle mooie eigenschappen die wol biedt: antistatisch, vochtabsorberend en van nature vuurbestendig.

SYNERGY


Inspirerend en ecologisch

Een inspirerende wollen stof met een kenmerkend ontwerp en een breed kleurenpallet. Ecologisch geverfd, met alle mooie eigenschappen die wol biedt: antistatisch, vochtabsorberend en van nature vuurbestendig..

Steelcut


De favoriet van architecten

Steelcut en Steelcut Trio met een klassiek ontwerp en kleurenpallet. Leverbaar in een eenkleurige en gemêleerde afwerking en daardoor zeer geschikt om te combineren. 

WILT U MEER LEZEN OVER ONZE STOFFEN EN ANDERE MATERIALEN?

Ga naar de materialensectie
Christina Wiklund

"Alle onze praktijkervaringen en zeer veel onderzoek tonen aan dat kleuren van invloed zijn op onze gevoelens en ons gedrag. Kleuren en patronen zijn belangrijk voor het welzijn en de identiteit van zowel mensen als organisaties. Dit is stevig verankerd in de cultuur van Kinnarps en is helemaal terug te voeren naar onze oprichter, Evy Andersson. Zij had een opleiding in textiel en had een geweldig gevoel voor vorm, kleur en materiaal. Met Kinnarps Colour Studio leggen we een verbinding met Evy's nalatenschap en vertalen we die naar onze eigen tijd."

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Christina Calisir

"Het is altijd het totaalbeeld dat bepaalt welke stoffen we uiteindelijk in Kinnarps Colour Studio lanceren. Ze moeten uiteraard de juiste kleuren en patronen hebben, maar ze moeten ook voldoen aan onze eisen ten aanzien van duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Ik zeg altijd dat wij moeten letten op de dingen waaraan onze klanten misschien niet altijd denken, zodat zij er zeker van kunnen zijn dat onze stoffen altijd een veilige keuze zijn – qua uiterlijk, functie, milieu en sociale verantwoordelijkheid."

Christina Calisir, Technical Manager Cover Materials, Kinnarps

Olle Gyllang

"Als ontwerper wil ik uiteraard in een vroeg stadium bij het proces betrokken worden, zodat ik impact kan maken. Daarom is het initiatief van Kinnarps belangrijk, omdat het aangeeft dat zij echt veel waarde hechten aan openheid en het luisteren naar nieuwe ideeën, meningen en wensen. Ik denk dat dit één van een reeks goede activiteiten is die Kinnarps onderneemt. Hun duidelijke bereidheid om samen te werken, schept vertrouwen en versterkt hun positie." 

Olle Gyllang, Designer, Propeller Design

Hildur Blad

"Kleuren hebben een grote invloed op hoe wij interieurontwerp ervaren. Nu velen afscheid durven te nemen van wit, is het natuurlijk nog belangrijker om over zowel een doordachte strategie als een vernieuwd assortiment te beschikken om met kleur te kunnen ontwerpen. Deze nieuwe vorm van samenwerking met architecten en ontwerpers versterkt de positie van Kinnarps nog meer. Onze bijeenkomsten waren zowel creatief als leuk en iedereen heeft echt iets van zichzelf gegeven."

Hildur Blad, interieurontwerper, kleurexpert en blogger

Kinnarps introduceert wit gepigmenteerd essenhout

Essenhout is een trendy, maar ook traditionele houtsoort die nu met een wit gepigmenteerd oppervlak wordt geïntroduceerd in Kinnarps Colours Studio, waar alle door Kinnarps gebruikte materialen worden verzameld.  

   Essenhout is een taai en sterk materiaal dat van oudsher voor werktuigen wordt gebruikt. Het essenhout dat Kinnarps gebruikt heeft het FSC®-keurmerk en is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

 

Essenhout – trendy en traditioneel

"Het is een schitterende houtsoort, met een aantrekkelijk oppervlak en een erg mooie kleur, waarmee producenten bijzonder graag werken en de gebruiker zich graag omringt".

Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.

We zijn er voor jou.
Van begin tot het einde.

Op zoek naar een specifiek product? Interesse om een oplossing aan te passen aan je individuele noden? Of gewoon gebeten om meer te leren over ons aanbod? Neem contact op met ons - we zijn er voor jou!