Kinnarps Colour Studio – Duurzame en geharmoniseerde kwaliteitsmaterialen

Kinnarps Colour Studio (KCS) is ons assortiment materialen voor kantoren, scholen en zorginstellingen, met de nadruk op duurzaamheid, kwaliteit en harmonie. Het biedt aantrekkelijke en duurzame materialen die zorgvuldig zijn getest en zijn uitgeprobeerd voor verschillende soorten ruimtes. Het uitgebreide assortiment maakt het gemakkelijk om de gewenste look en functionaliteit te vinden. Hout, metaal, kunststof en textiel, kleuren en patronen die gemakkelijk kunnen worden gecombineerd met elkaar en met de rest van het interieurontwerp. Een goed doordacht assortiment dat een geharmoniseerde en duurzame totaalindruk geeft en het mogelijk maakt om het juiste materiaal en de juiste kleur te kiezen voor de juiste plaats en activiteit.

Vragen of speciale wensen?

Neem vandaag nog contact op

Duurzame materialen

Een duurzaam interieurontwerp moet lang meegaan, zowel qua design als kwaliteit. Verschillende omgevingen hebben verschillende slijtageniveaus. Dit moet zowel in termen van materiaalsoort als kleurkeuze in overweging worden genomen.

Ons KCS assortiment is ontwikkeld om zowel qua look als functionaliteit toekomstbestendig te zijn. De meeste stoffen dragen het EU Ecolabel, dat wordt toegekend aan producten die voldoen aan hoge milieu-, functionele en kwaliteitsnormen. Veel stoffen hebben ook het OEKO-TEX®-keurmerk, wat garandeert dat ze lang meegaan en geen schadelijke chemicaliën bevatten.

95% van het hout dat we gebruiken heeft het FSC®-keurmerk, wat verantwoord bosbeheer garandeert met respect voor mens en milieu. We hebben ervoor gezorgd dat al onze materialen zijn geproduceerd in milieu- en maatschappelijk verantwoorde omstandigheden.

Kwaliteitsmaterialen

De materiaal- en kleurkeuze is van grote invloed op de functionaliteits- en onderhoudseisen van het product en het interieurontwerp. Al onze materialen zijn bijgevolg zorgvuldig geselecteerd, getest en de kwaliteit ervan is gegarandeerd om te voldoen aan de eisen voor openbare ruimtes.

We naaien onderdelen voor onze meubels in onze eigen fabriek in Skillingaryd, Zweden, en testen de bekleding ter plaatse om te garanderen dat de kwaliteit in overeenstemming is met de toepasselijke vereisten. We richten ons met name op omgevingen die te maken hebben met ernstige slijtage, zoals scholen en gezondheidszorgomgevingen.

Het assortiment omvat stoffen in verschillende prijsklassen, van eenvoudigere tot meer exclusieve materialen. Alle stoffen zijn duurzaam, met een Martindale-classificatie van ten minste 50.000, wat betekent dat onze meubels duurzaam zijn en lang meegaan in openbare ruimtes. De stoffen voldoen ook aan de brandbaarheidseisen van de Europese norm EN 1021-1 & 2, die een veilig interieurontwerp waarborgt. Sommige van onze stoffen zijn afwasbaar of kunnen worden afgeveegd zodat ze geschikt zijn voor omgevingen waar dit nodig is. Al onze stoffen voldoen aan de Möbelfakta-normen, die niet alleen niet-toxische materialen garanderen, maar ook voldoen aan de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen voor openbare ruimtes.

Geharmoniseerde materialen

Het is van cruciaal belang dat stoffen, andere materialen en kleuren op elkaar zijn afgestemd om een goed doordacht, duurzaam geheel te creëren. Bij het kiezen van materialen en kleuren moet je beginnen met welke activiteit ze moeten ondersteunen en welk gedrag je wilt aanmoedigen. Verschillende combinaties verbeteren de ervaring, het gevoel en de expressie die je wilt creëren.

Kinnarps Colour Studio biedt een breed scala aan materialen en kleuren en bestaat uit honderden kleurtinten en materialen die samen met architecten en interieurontwerpers zijn ontwikkeld. Het biedt talrijke mogelijkheden om persoonlijke combinaties en aantrekkelijke interieurontwerpen te creëren. In hetzelfde assortiment vind je verschillende stijlen en expressies. De materialen zijn eenvoudig te harmoniseren met andere meubels en passen bij elkaar.

Het doel is om een veelzijdig en gemakkelijk toegankelijk palet te bieden voor creatieve, aantrekkelijke omgevingen die lang meegaan.