Ontmoetingsplaatsen

De beste ideeën worden vaak geboren als u gezellig met collega's samen kunt zijn zonder de druk te voelen om te presteren. Door in het kantoorontwerp veel soorten ontmoetingsplaatsen op te nemen, benut u deze kansen.

KERNWOORDEN

Communicatie
Creativiteit
Flexibiliteit
Samenwerking
Wifi
Goede verlichting en akoestische omgeving
Ergonomie

 

LOUNGE

De lounge is de voor de hand liggende ontmoetingsplaats in het kantoor, een beetje zoals een hotellobby. Hier kunt u met uw collega's samenkomen en over werk praten of gezellig kletsen in een ontspannen omgeving. De lounge is de ideale plaats als u uw e-mails moet checken of wanneer u een kopje koffie wilt drinken en even uw gedachten wilt verzetten. Met het juiste interieurontwerp kan de lounge ook een plaats zijn voor presentaties en evenementen.

TOUCH-DOWN

Hier kunt u even pauzeren om een document door te lezen of uw e-mails te checken. Deze ruimte is ideaal als tijdelijke werkplek tussen vergaderingen in en maakt het overbodig om voor een hele dag een volledige werkplek te reserveren die dan nauwelijks wordt gebruikt. Er is ook ruimte voor korte gesprekken in kleine groepen. Rustige gesprekken of telefoontjes zijn prima, als niemand er last van heeft.

KANTINE EN CAFÉ

De pauze voor de lunch of het avondeten is een uitstekende gelegenheid om collega's en klanten op een meer ontspannen wijze te ontmoeten. Deze ruimte kan echter de hele dag een belangrijke functie vervullen. U kunt er terecht voor een paar minuten rust en stilte. De inrichting van de kantine moet aan veel behoeften voldoen. Er moeten snelle, individuele werktaken kunnen worden verricht en grotere vergaderingen en presentaties kunnen worden gehouden, en het is een goed idee om de kantine naast de lounge te plaatsen.

KOFFIEHOEK

Dit is de populairste en meest ontspannen ontmoetingsplaats op kantoor. U ontmoet uw collega's meerdere keren per dag bij het koffieapparaat en vaak raakt u daar met elkaar in gesprek. Een eenvoudig ingerichte koffiehoek, bijvoorbeeld met statafels en hoge krukken, biedt ruimte voor snelle briefings of meer diepgaande gesprekken en kan die spontane creatieve vonk tussen teams stimuleren.

BAR

Hier kunt u een snelle espresso drinken, na het werk collega's ontmoeten of klanten uitnodigen voor een gezellig samenzijn met u. Het is een gewaardeerde ontmoetingsplaats die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt.