Wij creëren workspace solutions die leiden tot voorspoed en welzijn

(en dat doen we al meer dan 75 jaar)

 

WIJ ZIJN EUROPA'S GROOTSTE LEVERANCIER VAN WORKSPACE SOLUTIONS

+2,300

werknemers binnen de kinnarps groep

+200

verkooppunten

+40

landen waarin we actief zijn

3.8

miljard zweedse kroon omzet in 2015-16

hET BEGON MET DIT LIEFTALLIGE KOPPEL

Ontmoet onze oprichters, Evy en Jarl Andersson.

Reeds in 1942, als Jarl klanten ontmoette, wilde hij oprecht hun behoeften doorgronden en was hij ervan overtuigd dat wij dankzij onze expertise een oplossing zouden vinden. Evy zorgde ervoor dat alles met precisie werd uitgevoerd. Zij keek toe op de details en zorgde dat de processen en materialen duurzaam waren.

Sinds het begin, nu 75 jaar geleden, tot vandaag, leeft de nalatenschap van Jarl en Evy verder. Met dezelfde innovatieve en medelevende geest blijven we de grenzen van de workspace solutions verkennen. Altijd gedreven door onze passie voor complete en vernieuwende oplossingen, ergonomie, duurzaamheid, kwaliteit, aantrekkelijk design en uitmuntende expertise.

HET KINNARPS ERFGOED: 7 FUNDAMENTELE ONDERDELEN VAN ONS DNA

1.
service van a tot z

we doen het allemaal, en we doen het goed

Wij zijn verantwoordelijk voor de volledige toeleveringsketen - van de productie tot de levering bij de klant. Voor een enkele klant kunnen we meer dan 100 werkplekken per dag en ruim 500 werkplekken per week installeren. Ons team plaatst en installeert alles ter plekke. Orders binnen Europa worden in 4-6 weken afgerond en we leveren ook elders ter wereld.

Elke dag vertrekken 24 volgeladen containers uit onze fabrieken om werkplekken te leveren die ontworpen zijn om het welzijn van de gebruikers te bevorderen.We hanteren een doordacht transportsysteem en gebruiken geen kartonnen dozen maar herbruikbare dekens om de producten te verpakken. Daardoor kunnen we zendingen erg strak verpakken en kunnen we maar liefst 50% meer producten laden dan gemiddeld in onze sector. De routes voor onze leveringen worden minutieus gepland en dit systeem staat in verbinding met de productie. We hebben ook geïnvesteerd in een moderne vloot met milieuvriendelijke vrachtwagens zodat we onze impact op het milieu verder kunnen reduceren. Sinds 2014 is onze uitstoot met 7% gedaald.

2.
Innovatieve oplossingen

DE WERKPLEK VAN DE TOEKOMST ONTWERPEN

Kijk eens rond. Het werk verandert. De werkplekken veranderen. Mensen werken thuis of vanop een afstand. Ze hebben nieuwe taken en nieuwe bekwaamheden. Bedrijven eisen dat workspace solutions tegemoet komen aan de noden van zeer verschillende werknemers. Met onze vooruitstrevende ideeën, onze innovaties en onze creativiteit willen we  oplossingen creëren die een stapje verder gaan.

Wil je meer weten over onze Workspace Solutions?

Contacteer ons

3.
ErgonomIE

uw lichaam - onze zorg

Wanneer we nieuwe producten en kantooromgevingen ontwerpen hebben we altijd het welzijn van de werknemers in het achterhoofd. Ergonomie promoot holistisch design. We houden rekening met zowel fysieke, cognitieve, sociale, organisatorische en andere relevante factoren wanneer we een product creëren. We zijn allemaal anders en iedereen moet op zoek naar de beste oplossing voor zijn geluk en welzijn.

4.
DUURZAAMHEID

THE BETTER EFFECT

We hebben de verantwoordelijkheid om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Dit omvat alles van de grondstoffen tot de manier waarop we producten ontwerpen en produceren. In onze hele toeleveringsketen kiezen we voor duurzame oplossingen. Hierdoor dragen we bij tot een beter leven op kantoor en een betere leefomgeving in het algemeen. We noemen het The Better Effect.

ENKELE VAN ONZE CERTIFICATEN & LABELS:

5.
kwaliteit

onze kwaliteitsbelofte

De combinatie van ons eigen testlaboratorium, strenge productiecontroles en internationale certificaten is onze kwaliteitsbelofte. Kinnarps garandeert een uitstekende kwaliteit voor elk product. We houden van moderne technologie en maken er ook gebruik van, maar we houden ook van de magie van het vakmanschap. Door de twee te combineren krijgen we mooie producten  met een design en een kwaliteit die de tand des tijds doorstaat.

6.
aantrekkelijk design

WITH LOVE FROM SCANDINAVIA

Ons erfgoed stamt uit de Scandinavische designtraditie. Die traditie hebben we doorspekt met internationale invloeden en onze eigen filosofie. Deze unieke mix zorgt voor een uniek gevoel wanneer je voor het eerst met onze producten in aanraking komt. Het voelt alsof het speciaal voor jou was gemaakt. De juiste ergonomie. De juiste vorm. Een product van onze passie en onze ervaring, tot leven gewekt door onze kennis en ons vakmanschap.

7.
Expertise

het leven vergemakkelijken

Bij Kinnarps draait het allemaal om de werknemers. In alles wat we doen streven we naar het beste, en dat houdt ook in dat we fantastische mensen aanwerven. Samen met ons intelligent en creatief team creëren we diensten, hulpmiddelen en concepten die het werk efficiënter maken, zowel bij onszelf als bij ons klanten. Naast al de geweldige krachten die bij ons werken, doen we ook een beroep op een netwerk externe specialisten bij specifieke uitdagingen. Door de juiste personen te raadplegen maken we ieders leven makkelijker.

Een aantal van onze klanten:

Kunnen onze experts je ergens mee helpen?

Contacteer ons

ONS VERHAAL: DE REIS DIE ONS HIER BRACHT

JAREN '40

Evy & Jarl gAAN VAN START

Evy en Jarl Andersson stichtten Kinnarps in 1942, met 2 werknemers in het team. Aanvankelijk werd het meubilair enkel op bestelling gemaakt, voornamelijk voor architecten. In 1943 startte Kinnarps met de levering van rolluikkasten voor de Zweedse overheid en drie jaar later sloot het zijn eerste contract met de overheid. Sindsdien is Kinnarps een trouwe leverancier van kantoormeubilair voor de publieke sector. 

JAREN '50

evolutie naar het kinnarps van vandaag

In 1952 investeerde Kinnarps voor het eerst in een volledig productgamma en lanceerde het een eerste catalogus. De afwerking van de nieuwe fabriek zorgde ervoor dat Kinnarps de ruimte kreeg om de productie van stoelen uit te breiden. In 1959 startte Kinnarps met de levering van het meubilair in de eigen trucks en met de installatie van het meubilair bij de klanten. Zo garandeerde Kinnarps de kwaliteit van a tot z. Door de producten in dekens te wikkelen in plaats van wegwerpverpakkingen werd het afval verminderd en konden er meer producten in de truck worden geladen.

Jaren '60

meer werknemers en de eerste showroom

In het begin van de jaren '60 telde Kinnarps 34 werknemers en behaalde het voor het eerst een omzet van 2 miljoen SEK. In 1968 opende het bedrijf zijn eerste showroom in Stockholm. In de jaren '60 breidde het productassortiment verder uit en startte Kinnarps met productie op bestelling.

JAREN '70

kinnarps gaat internationaal

Henry Jarlsson, Evy en Jarls oudste zoon, werd in 1973 CEO. Kinnarps werd in 1974 in Londen gelanceerd, waardoor het zijn plek innam op de exportmarkt. In 1977 kocht Kinnarps een briketpers aan voor het houtafval. De briketten, gemaakt van het onvermijdelijke houtafval van de fabriek, verlaagden het gebruik van mazout voor de verwarming.

jaren '80

EEN UITGEBREIDER PRODUCTGAMMA

In het midden van de jaren '80 besliste het bedrijf om te investeren in een nieuw en uitgebreid productassortiment. Zitmeubilair en vergadermeubilair werd aan het standaardassortiment toegevoegd. In dit decennium kocht Kinnarps een van de leveranciers, Granstrands, op en investeerde het in een nieuwe fabriek in Skillingaryd, centraal in het zuiden van Zweden. Kinnarps startte met het gebruik van solventvrije UV-lakken (1980), om zo stevige en duurzame afwerkingen te kunnen aanbieden zonder het milieu te schaden. Sinds 1980 hebben we onze uitstoot met 90% verlaagd door ecologische innovaties centraal te zetten in ons bedrijfsmodel.

jaren '90

certificaten & verantwoordelijkheid

In 1991, ontwikkelde en produceerde Kinnarps de eerste elektrisch instelbare tafel, waardoor je in verschillende houdingen kan werken. Kinnarps was de eerste fabrikant van kantoormeubilair in Zweden die het ISO 9001 Certificaat voor Kwaliteitsmanagement kreeg in 1993. In 1997 kreeg het bedrijf ook het Certificaat voor Milieubeheer ISO 14001. Kinnarps werd in datzelfde jaar ook lid van het EU Eco Management en Audit Scheme (EMAS). Het bedrijf werkte in de jaren '90 nauw samen met Reiners en in 1999 werd Reiners onderdeel van de Kinnarps groep.

Jaren '00

awards winnen & bedrijven verwerven

Aan het begin van de nieuwe eeuw won Kinnarps twee awards: de Balanced Scorecard Hall of Fame Award en the Competence Company of the Year in Zweden. Het bedrijf zette voet aan grond in verschillende nieuwe markten en verwierf meubelbedrijven Klaessons, Materia en Skandiform. In 2007 lanceerde Kinnarps vier nieuwe productreeksen, de grootste lancering in de geschiedenis van het bedrijf.

VANDAAG

DE GROOTSTE FABRIKANT IN EUROPA

De Kinnarps Groep telt zo'n 2 300 werknemers over heel Europa. Kinnarps biedt meubilair aan voor verschillende werkomgevingen: van open landschappen, directiekantoren en kantoorcellen tot vergaderzalen, projectruimtes en seminarieruimtes, cafetaria's en restaurants, recepties, lounges en stille ruimtes.  Vandaag hebben we een team dat exclusief werkt rond onderzoek en ontwikkeling. Het is hun missie om de werkplek van de toekomst te creëren. Kort samengevat levert Kinnarps workspace solutions voor kantoren en publieke ruimtes.

BEZOEK ONS IN KINNARP EN ERVAAR ONS VERLEDEN EN ONZE TOEKOMST

Het Kinnarps museum

Stap binnen in de wereld van Evy en Jarl en het Kinnarps van 1942. Beleef hoe zij toen werkten, zie welke technologie ze ter beschikking hadden en welk meubilair ze ermee maakten. Dit is waar het allemaal begon!

Kinnarps showroom

Stap binnen in de werkplek van de toekomst. Onze showroom in Kinnarps is er niet enkel om onze producten te tonen, het is ook onze eigen werkplek. Dit is waar we nieuwe ideeën testen en waar we de producten zelf ervaren en de effecten op ons lichaam meten. Dit is waar het allemaal begint!

Wil je graag een bezoek brengen aan onze productie in Kinnarp?

Contacteer ons

We zijn er voor jou.
Van begin tot het einde.

Op zoek naar een specifiek product? Interesse om een oplossing aan te passen aan je individuele noden? Of gewoon gebeten om meer te leren over ons aanbod? Neem contact op met ons - we zijn er voor jou!