Bedrijfsinformatie

+1,700

MEDEWERKERS IN DE KINNARPS GROEP

+250

VERKOOPPUNTEN

+40

LANDEN WAAR WE ACTIEF ZIJN

+4,50

MILJARD ZWEEDSE KROON OMZET IN 2022/2023

Onze productievestigingen

Kinnarps heeft zes productiefaciliteiten in Zweden. De productie en montage worden uitgevoerd in Kinnarp, Jönköping, Skillingaryd, Vinslöv en Tranås (2). De grootste fabriek bevindt zich in Kinnarp.

Onze blauwe vrachtwagens

Wij zijn verantwoordelijk voor onze hele toeleveringsketen - van de productie tot de levering. Wij kunnen per dag en per klant meer dan honderd werkplekken leveren en installeren. Orders binnen Europa worden binnen de vier tot zes weken afgehandeld. Wij leveren ook in de rest van de wereld. Elke dag verlaten 24 volledig geladen containers onze fabrieken om werkplekoplossingen te leveren die welvaart en welzijn brengen. In plaats van de traditionele verpakkingen gebruiken we dekens en karton om de meubels te beschermen. Dekens en karton keren terug en worden keer op keer hergebruikt. Dit betekent een besparing van 270 kg aan verpakking per container. De leveringsroutes worden geoptimaliseerd dankzij een geavanceerd routeplanningssysteem dat is afgestemd op de productie. We hebben daarnaast geïnvesteerd in een modern park van milieuvriendelijke voertuigen om onze milieu-impact te beperken. Elke vrachtwagen wordt bemand door onze Kinnarps-monteurs. Bij de levering dragen ze het meubilair naar binnen, pakken het uit en zetten alles op. Dat alles vanuit de optiek dat de klant zijn meubilair snel en efficiënt op zijn plaats heeft met een minimale overlast.

Onze waarden vormen onze beste ideeën

"Onze kernwaarden zijn belangrijk voor ons. Ze hebben op heel wat vlakken een gunstig effect op onze activiteiten, van hoe we onze producten ontwikkelen tot hoe we met mensen samenwerken. Ze zijn een rechtstreekse erfenis van mijn ouders, Evy en Jarl Andersson, en dragen bij tot het succes van ons bedrijf."

Sibylla Jacobsson, Chairman of the Board, Kinnarps Holding AB

VOORUITSTREVENDE GEEST EN CREATIVITEIT

We zijn continu bezig met vooruitgang en zijn steeds op zoek naar kansen. We proberen creatief en anders te zijn en dingen te doen die niemand anders tot nu toe heeft gedaan. We werken efficiënt, zetten door en blijven streven naar manieren om het nog beter te doen.

ONAFHANKELIJKHEID EN PROFESSIONALITEIT

We vertrouwen op onze eigen kennis en vaardigheden en we geloven in de kansen die zich voordoen. We willen zodanig werken dat we trots kunnen zijn op ons vak en we streven naar persoonlijke ontwikkeling.

EERLIJKHEID EN BESCHEIDENHEID

We streven ernaar open en eerlijk te zijn in alle communicatie en andere mensen met respect te behandelen, ongeacht hun status of rol. We houden ons aan de wet en de voorschriften, en we doen wat we beloven.

VERANTWOORDELIJKHEID EN CONNECTIES BEGRIJPEN

We proberen verantwoordelijk te zijn, zuinig met middelen om te gaan en onze activiteiten op een duurzame manier uit te voeren. We onderzoeken problemen totdat we de oorzaak vinden, kijken naar wat er echt belangrijk is en gebruiken die informatie om oplossingen op lange termijn te formuleren. We begrijpen hoe connecties werken, we voorspellen gevolgen, we houden rekening met alle aspecten, we evalueren en wegen af.

Over Kinnarps

ACTIVITEITEN

Kinnarps levert interieuroplossingen voor kantoren en openbare ruimtes. De hele keten wordt gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit en een lage milieu-impact - van de grondstoffen tot de afgewerkte werkplekoplossingen.

 

OMZET

Het boekjaar 2022/2023 eindigde voor Kinnarps met een jaarlijkse omzet van 4,50 miljard SEK (400 miljoen EUR).

 

VERKOOP

Kinnarps is een van Europa's grootste leveranciers van werkplekoplossingen. De verkoop gebeurt in ongeveer 40 landen via 250 verkooppunten.

PRODUCTIe

Kinnarps heeft zes productiefabrieken in Zweden. De productie en montage worden uitgevoerd in Kinnarp, Jönköping, Skillingaryd, Vinslöv en Tranås (2). De grootste fabriek bevindt zich in Kinnarp.

 

HOOFDKANTOOR

Het management en de activiteiten van de Groep bevinden zich in Kinnarp (Zweden).

 

Werknemers

Er werken ongeveer 1700 mensen voor de Groep.

HANDELSMERKEN

De Kinnarps Groep ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt de volgende handelsmerken: Kinnarps, Materia, Skandiform, NC Nordic Care, Drabert en MartinStoll.

 

geschiedenis

Kinnarps werd in 1942 opgericht door Jarl en Evy Andersson.

 

eigenaar

Kinnarps is voor 100% in handen van de kinderen en kleinkinderen van Jarl en Evy. Sommige van de eigenaars zijn ook werkzaam binnen het bedrijf.

De organisatie

Kinnarps AB

Kinnarps AB heeft een aantal centrale departementen die met groepsbrede functies, coördinatie, management en controle werken. Deze departementen ondersteunen ook andere delen van de organisatie in hun respectieve bevoegdheidsgebieden. Kinnarps AB draagt ook de verantwoordelijkheid voor de commercialisering en de ontwikkeling van de volgende productmerken van de Groep: Kinnarps, Drabert en MartinStoll. Kinnarps AB is verantwoordelijk voor de Materia Groep.

Materia Groep is verantwoordelijk voor de merken Materia, Skandiform en NC Nordic Care

Kinnarps AB is verantwoordelijk voor de productie in de drie productievestigingen in Kinnarp, Jönköping en Skillingaryd in Zweden. Functies zoals aankoop, logistiek, productie en technisch ontwerp worden gecoördineerd om de best mogelijke efficiëntie te leveren.

Verkoopsfilialen

Kinnarps is eigenaar van een aantal verkoopsondernemingen over de hele wereld. Elke onderneming wordt geleid door een directeur die de beschikking heeft over een nationaal team en andere middelen om de verkoopsactiviteiten efficiënt uit te voeren. Elke onderneming draagt de commerciële verantwoordelijkheid voor haar gebied.

Vertegenwoordigers

Kinnarps heeft ook een netwerk van onafhankelijke vertegenwoordigers in dienst. Deze vertegenwoordigers treden op als verdelers van de werkplekoplossingen van Kinnarps. Kinnarps beschikt over ongeveer 200 verkooppunten over de hele wereld.

Executive management

Kinnarps AB wordt geleid door de Executive Management Board:

 • Robert Petersson
  Robert Petersson, CEO

 • Jenny Hörberg
  Jenny Hörberg, Director Global Range & Design, MD Materia Group

 • Anders Hermansson
  Anders Hermansson, Production Director

 • Joakim Prior
  Joakim Prior, Director Purchasing

 • Nicklas Magnusson
  Nicklas Magnusson, CFO

 • Ann Cederwall
  Ann Cederwall, Director Global Marketing & Communications

 • Dan Molander
  Dan Molander, Director Sales

 • Sofia Modée
  Sofia Modée, Director Human Resources

Wil je meer weten over Kinnarps?

Contacteer ons

We zijn er voor jou.
Van begin tot het einde.

Op zoek naar een specifiek product? Interesse om een oplossing aan te passen aan je individuele noden? Of gewoon gebeten om meer te leren over ons aanbod? Neem contact op met ons - we zijn er voor jou!