Maak ruimte voor duurzame keuzes

Bij Kinnarps creëren we echt duurzame oplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1942 hebben we ons hier elke dag voor ingezet.

Duurzaamheid voor jou

Tegenwoordig willen steeds meer mensen en organisaties duurzame keuzes maken. De vraag naar hoogwaardig, duurzaam en tijdloos interieurontwerp neemt toe – omwille van het milieu, het welzijn en de economie. Voor ons bij Kinnarps is dit een natuurlijk onderdeel van ons dagelijks werk, al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1942. Het gaat erom dat we denken aan een efficiënt gebruik van grondstoffen, milieuvriendelijk werken, het welzijn bevorderen en jou als klant helpen om hetzelfde te doen. Producten aanbieden die een inherente langere levensduur hebben en de mogelijkheid bieden om deze te vernieuwen en te hergebruiken. Op duurzame wijze leveren en interieuroplossingen creëren die lang meegaan. Maar het gaat ook om het duurzaam maken van mensen en organisaties. Om omgevingen op maat die voldoen aan de behoeften van het individu, de groep en het bedrijf. Goed doordachte, flexibele en multifunctionele werkplekken die uw werkgeversimago kracht bijzetten en talent aantrekken. Wij maken het eenvoudig om interieuroplossingen te zien als een lange en gezonde relatie, waardoor duurzaamheid voor jou en je bedrijf gemakkelijk te realiseren is. Nu en in de toekomst.

Bekijk ons duurzaamheidsrapport

Bij Kinnarps creëren we echt duurzame oplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1942 hebben we ons hier elke dag voor ingezet. De focus ligt hierbij op het creëren van echte voordelen, voor onze klanten en voor onze planeet. Elk jaar vatten we onze inspanningen samen en rapporteren we over zowel korte- als langetermijndoelstellingen in ons duurzaamheidsrapport 'The Better Effect'. 

MEER INFORMATIE (en)

 

Wij luisteren naar jou

Om duurzaam te zijn en het welzijn en succes van jouw medewerkers en bedrijf te bevorderen, moet je werkplek op je behoeften en doelen worden afgestemd. De werkplek moet werkzaamheden op het niveau van het individu, het team en de groep ondersteunen. Samen met onze klanten brengen wij hun bedrijf in kaart en voeren we een analyse uit. Dit doen we om hen te helpen om meteen vanaf het begin het juiste meubilair en interieurontwerp te kiezen. We betrekken het management en de medewerkers bij het proces en creëren een duurzame werkplek die lang meegaat. Met andere woorden, we luisteren naar jou om voor jou de beste oplossing te vinden.

 • DOOR ONZE WERKPLEKANALYSE ZORGEN WIJ ERVOOR DAT JIJ EEN INTERIEURONTWERP OP MAAT KRIJGT DAT OP LANGE TERMIJN DUURZAAM IS
 • WE HEBBEN MEER DAN 350 ANALYSES UITGEVOERD IN EUROPA
 • ONZE WERKPLEKANALYSES MAKEN DEEL UIT VAN ONZE CONCEPTEN VOOR KANTOREN, SCHOLEN EN ZORGINSTELLINGEN

Ontworpen voor jou

Wij ontwikkelen onze producten in samenwerking met onderzoekers, ontwerpers, ergonomen en andere deskundigen. Zo zorgen we ervoor dat het meubilair een inclusief ontwerp heeft en is afgestemd op de gebruiker. We maken multifunctionele producten die eenvoudig aan elk individu kunnen worden aangepast, zodat duurzaamheid gemakkelijk en toegankelijk wordt. Een voorbeeld hiervan zijn onze bureaustoelen met FreeMotion™. Dankzij dit mechanisme zorgt de zitting voor goed uitgebalanceerde microbewegingen, met een actieve zithouding als resultaat. We gebruiken bovendien pure materialen zoals gecertificeerde stoffen. Voor oppervlaktebehandeling gebruiken we voornamelijk lakken op waterbasis waar weinig of geen oplosmiddelen in zitten, zodat er zeer weinig VOS vrijkomen en de binnenlucht gezond blijft. Ontworpen voor jou en de toekomst.

 • INCLUSIEF EN MULTIFUNCTIONEEL ONTWERP – EENVOUDIG AAN TE PASSEN AAN ELK INDIVIDU
 • BUREAUSTOELEN DIE ZIJN ONTWORPEN OM JE LICHAAM IN BEWEGING TE HOUDEN
 • TIJDLOOS SCANDINAVISCH ONTWERP

Circulariteit voor jou

Om duurzaam te zijn wil je een interieurontwerp dat lang meegaat, zowel wat het ontwerp als de kwaliteit betreft. Wij ontwerpen onze producten zo dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt, vernieuwd en hergebruikt. Je kan de levensduur van een product eenvoudig verlengen door nieuwe onderdelen toe te voegen, zoals afneembare bekleding voor sofa's, vervangbare bovenbladen of een nieuwe zitting en rugleuning voor bureaustoelen. Door vanaf het begin de renovatiemogelijkheid in te bouwen, helpen we je duurzaam te zijn en je aan te passen aan nieuwe behoeften. Circulariteit voor jou en jouw organisatie.

Wij creëren producten die lang meegaan en die kunnen worden vernieuwd om te voldoen aan veranderende behoeften of trends. Wij helpen onze klanten om de levensduur van producten te verlengen. Vaak is vernieuwing of verandering van de inrichting eenvoudig door bovenbladen, bekleding of andere reserveonderdelen te vervangen.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps AB

 • PRODUCTEN MET INGEBOUWDE CIRCULARITEIT – GEBRUIKEN, VERNIEUWEN, HERGEBRUIKEN EN RECYCLEREN
 • GEMAKKELIJK TE VERNIEUWEN DOOR BOVENBLADEN OF BEKLEDING TE VERVANGEN
 • ZO ONTWORPEN DAT DE MATERIALEN KUNNEN WORDEN GESCHEIDEN VOOR RECYCLAGE

Geproduceerd voor jou

Tijdens de vervaardiging en levering van jouw producten wordt de kwaliteit voortdurend bewaakt. Onze zes productiefaciliteiten bevinden zich allemaal in Zweden. De hele keten wordt gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit en een lage milieu-impact – van de grondstoffen tot de afgewerkte oplossingen. Een zeer hoog percentage van het onbewerkte hout dat we gebruiken, is gecertificeerd of gecontroleerd door een derde partij (96%). Daarnaast vermijden we stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu, optimaliseren we het gebruik van grondstoffen en gebruiken we afvalmateriaal.

 • GEPRODUCEERD IN ZWEDEN OVEREENKOMSTIG DE WETGEVING OP HET GEBIED VAN MILIEU EN GEZONDHEID OP HET WERK
 • WIJ VERWARMEN ONZE FABRIEKEN MET BRIKETTEN DIE ZIJN GEMAAKT VAN ONS HOUTAFVAL
 • ONS TEXTIELAFVAL EN GERECYCLEERD MATERIAAL WORDT GEBRUIKT VOOR NIEUWE PRODUCTEN

Kwaliteit voor jou

Wij weten dat je functionele, duurzame producten wilt om zowel ecologisch als financieel duurzaam te zijn. Wij willen dat ook. In ons eigen geaccrediteerde Test & Verification Centre ondergaan de producten zware tests om topkwaliteit te garanderen. Ze worden getest volgens de wettelijke eisen, maar ook op basis van onze ervaring. Wij beschikken
over uitgebreide kennis van de ontwikkeling van duurzame producten en testen de producten altijd om er zeker van te zijn dat ze lang meegaan bij het gebruik waarvoor ze zijn bedoeld. Daarom worden onze in hoogte verstelbare bureaus drie keer vaker getest dan de industrienorm. Getest zodat jij ze jarenlang kan gebruiken.

 • PRODUCTEN DIE LANG MEEGAAN EN FINANCIEEL EN ECOLOGISCH DUURZAAM ZIJN
 • IN ONS EIGEN GEACCREDITEERDE TEST & VERIFICATION CENTRE ONDERGAAN ONZE PRODUCTEN ZWARE TESTS
 • ONZE IN HOOGTE VERSTELBARE BUREAUS WORDEN DRIE KEER VAKER GETEST DAN DE INDUSTRIENORM (15.000 CYCLI IN PLAATS VAN 5.000)

Gedistribueerd voor jou

Wij leveren met onze eigen BLAUWE VRACHTWAGENS. Daardoor hebben wij de volledige controle over het distributieproces, terwijl jij kan profiteren van logistieke efficiëntie en een sterker milieuprofiel. Onze vrachtwagens rijden op hernieuwbare diesel van het hoogst mogelijke niveau, wat de grootste vermindering van de CO2-uitstoot oplevert (gelijk aan die van een auto die ongeveer 358 keer rond de wereld rijdt). Dankzij onze manier van laden passen er meer producten in elke vrachtwagen. Daarnaast gebruiken we geen wegwerpverpakkingen, maar verpakken we onze producten in dekens. We nemen die dekens weer mee terug om ze opnieuw te gebruiken. Dit levert voor ons en onze klanten per rit een besparing op van 270 kg verpakkingsmateriaal. Gedistribueerd voor jou, om het transport efficiënter en duurzamer te maken.

 • IN PLAATS VAN KARTONNEN WEGWERPDOZEN GEBRUIKEN EN HERGEBRUIKEN WE DEKENS ALS VERPAKKINGSMATERIAAL
 • WIJ LADEN ONZE VRACHTWAGENS ALS EEN LEGPUZZEL – DAARDOOR PASSEN ER 50% MEER PRODUCTEN IN EN WORDT DE DISTRIBUTIE EFFICIËNTER
 • ONZE VRACHTWAGENS RIJDEN OP BIODIESEL, WAARDOOR DE IMPACT OP HET KLIMAAT 85% LAGER IS

Duurzame keuzes

Voor ons bij Kinnarps omvat duurzaamheid alles van het verkleinen van onze impact op het klimaat, het beschermen van het milieu en het ondersteunen van mensen zodat zij zich gezond voelen en zo goed mogelijk kunnen functioneren, tot het helpen van organisaties om aantrekkelijk en succesvol te zijn. Bij het ontwerpen en produceren van onze producten, en bij het creëren van onze interieuroplossingen, kijken we altijd naar het totaalplaatje.

Duurzame verhalen

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van wie wij zijn – ons verleden, ons heden en onze toekomst. Het is een lang verhaal dat nog niet is afgelopen en dat is ontstaan door de toewijding van veel mensen en de innovaties die zij creëren. Dit zijn er slechts een paar. Verschillende verhalen, dezelfde drijfveer om duurzaamheid eenvoudig te maken.

scandinavia_sust@2x.jpg

Onze SCANDINAVIA heeft een eenvoudig en tijdloos ontwerp dat de tand des tijds weerstaat. Dankzij de afneembare bekleding, ook op de romp, kan je het uiterlijk ervan eenvoudig opfrissen met nieuwe stof, heel simpel en kosteneffectief. Ook kan je de zitkussens omkeren voor meer zitcomfort.

vibe_sust@2x.jpg

Onze VIBE-wanden zijn ontwikkeld met strenge eisen ten aanzien van grondstoffen en hulpbronnen, klimaat, pure materialen, maatschappelijke verantwoordelijkheid, hergebruik en ergonomie. De wanden hebben ook een afneembare stof, zodat je ze zo nodig eenvoudig kan veranderen.

capella_sust@2x.jpg

In het mechanisme van onze bureaustoel CAPELLA is 100% gerecycleerd magnesium gebruikt. Capella is ontworpen om lange tijd onderdeel van jouw werkplek te zijn. Na jarenlang gebruik kan de levensduur nog worden verlengd door de zitting, rugleuning, hoofdsteun of armleggers te vervangen.

embrace_sust@2x.jpg

Onze EMBRACE heeft een tijdloos ontwerp, is gemaakt van pure materialen en is leverbaar in een ruime waaier aan modellen. Alle onderdelen voldoen aan de belangrijkste milieunormen en kunnen uit elkaar worden gehaald en gerecycleerd. Het ontwerp van de stoel is gebaseerd op één hoofdonderdeel voor alle modellen. Een goed voorbeeld van duurzaam ontwerp met minder onderdelen voor de volledige stoelenfamilie.

refill_sust@2x.jpg

RE:FILL is een innovatief, in eigen beheer ontwikkeld materiaal dat wordt gebruikt als vulling in onze geluidsabsorbeerders, waaronder de ruimteverdeler Prim. Het bestaat voor 50% uit gerecycleerd materiaal. 25% is stofafval van de Kinnarps-­fabriek in Skillingaryd en 25% komt van gerecycleerde petflessen.

Bereik uw duurzaamheidsdoelstellingen met the better effect index

The Better Effect Index is de eerste uitgebreide tool voor iedereen die duurzame keuzes wil maken op het vlak van interieurontwerp. De index geeft een score aan de producten van Kinnarps in zes belangrijke duurzaamheidsaspecten en toont het mogelijke effect.

Lees meer

ENKELE VAN ONZE CERTIFICATEN & LABELS: