creating-harmony.png

Bij Kinnarps draait ergonomie om het totaalplaatje. Wij noemen het holistische ergonomie, wat de complete beleving van een ruimte betekent. Een perspectief dat rekening houdt met alle aspecten van ergonomie. Bekijk onze producten als instrumenten in een orkest. Individueel kunnen ze buitengewone dingen doen, maar ze zijn niet bedoeld om solo te spelen. Het is onmogelijk om beter zaken te doen, ziekteverzuim of ongevallen te reduceren en een gezonde werkomgeving te creëren als alles niet in balans en op elkaar afgestemd is. Je hebt harmonie nodig.
 
Laten we die samen creëren.

to-bts.jpg

Achter de schermen

Het idee achter harmonie
in holistische ergonomie

Dit is hoe wij harmonie hebben gecreëerd

5 redenen om harmonie op het werk te creëren

Minder kosten

Het is moeilijk om je te concentreren en te presteren als je in een oncomfortabele houding werkt in een onharmonische omgeving. Je verliest tijd en maakt fouten. Ergonomische aanpassingen verbeteren je productiviteit en verhogen je nauwkeurigheid. Dat is een feit. 

Reduceer ziekteverzuim

Holistische ergonomie kan alles van dagelijkse lichamelijke pijn tot langdurig ziekteverzuim door stress of angst aanzienlijk verminderen. Een gezonde, gelukkige en harmonieuze collega kan zich voluit ontplooien op het werk. Zo simpel is het.

Boost het moreel

Pijn, frustratie, stress en andere ongemakken veroorzaakt door een disfunctionele werkomgeving zijn demotiverend en kunnen een voedingsbodem voor ontevredenheid worden. Holistische ergonomie zal het moreel van de werknemer een boost geven. Het is gezond verstand.

Geef iedereen mogelijkheden

Door mensen te betrekken bij het ontwerp van je werkomgeving verhoog je de tevredenheid van je medewerkers en verander je medewerkers in ambassadeurs. Ergonomie versterkt ook het imago van je organisatie en creëert een beter werkklimaat. Dat is een belofte.

Altijd onderweg

Als je beweging aanmoedigt en verschillende varianten van zitten en staan promoot, gebeuren er magische dingen. Je voorkomt houdingsproblemen, stimuleert het metabolisme en verbetert de samenwerking tussen mensen. Dat is een garantie.

Leer je instrumenten bespelen

De fysieke omgeving

 

De fysieke aspecten van holistische ergonomie draaien om de fysieke ruimte. Het gaat daarbij vooral om zaken als meubilair, indeling, lucht, temperatuur, licht, kleur, materialen, geluid en beweging. Factoren zoals de menselijke anatomie, fysiologie, biomechanica en antropometrie zijn belangrijk omdat ze verband houden met lichaamsbeweging en met de spieren, gewrichten, pezen, ligamenten en zenuwen van het lichaam. Kortom, dit deel van de ergonomie richt zich op alle dingen die je met je zintuigen kunt voelen en ervaren. Onderzoek toont aan dat een succesvolle implementatie van een goede fysieke omgeving mensen gezonder en gelukkiger maakt door een verbeterd welzijn. Dat heeft op zijn beurt positieve effecten en leidt tot meer creativiteit, productiviteit en efficiëntie.

Afgestemd op jouw omgeving

De organisatorische en sociale factoren

 

Meubelen en andere elementen van de fysieke ruimte zijn belangrijke puzzelstukken, maar niet voldoende om een harmonieus geheel te creëren.
Je moet ook rekening houden met de organisatorische en sociale factoren van ergonomie. Zaken als cultuur, leiderschap, individualiteit, inclusie, gedrag en etiquette hebben een grote invloed op de ervaring. Het maakt niet uit of je in de beste stoel ooit gemaakt zit als je niet kunt functioneren door een gebrek aan leiderschap of een slechte cultuur. Om nieuwe inzichten toe te voegen, blinde vlekken te ontdekken en een omgeving te creëren waarin mensen hun volledige potentieel bereiken, moet je ergonomie vanuit een breder perspectief bekijken. Dat is cruciaal voor de prestaties en productiviteit, net als de stoel zelf.

Het orkest samenstellen

De samensmelting van werelden

 

Holistische ergonomie combineert elementen uit verschillende perspectieven. Zie het als een orkest. Het maakt niet uit of het een rockband of een klassiek ensemble is, je succes hangt af van dezelfde basisprincipes. Je hebt instrumenten, professionaliteit, repetities, schrijfvaardigheden en vooral toegewijde muzikanten nodig. Pas daarom je ergonomische oplossing aan voor de uit te voeren taak en pas een aanpak toe op basis van je visie, geïdentificeerde behoeften en daadwerkelijke werkmethoden. Holistische ergonomie is een perfect hulpmiddel om mensen te betrekken en te empoweren, en een gevoel van samenhorigheid te creëren. Ergonomie is, net als muziek, een positieve stimulans voor ideeën, creativiteit en samenwerking. Het brengt mensen, producten en processen samen.

Ergonomie door de juiste toetsen aan te slaan en op het juiste moment de juiste noten te spelen