THE
BETTER
EFFECT
INDEX

The Better Effect Index is de eigen duurzaamheidsindex van de Kinnarps Groep en de eerste uitgebreide tool op de markt voor duurzame keuzes op het vlak van interieurontwerp.

HOE WERKT THE BETTER EFFECT INDEX?

We meten het product in zes verschillende domeinen en geven een score (1-3) voor elk domein

Eerst hebben we aan onze klanten (architecten, interieurontwerpers, aankopers en gebruikers) – aan u dus – gevraagd wat volgens u belangrijk is om duurzame keuzes te kunnen maken. Op basis van uw duurzaamheidsdoelstellingen, en die van de VN, hebben we een index gecreëerd waarbij we onze producten beoordelen en er een score aan toekennen in zes belangrijke domeinen.

Het uiteindelijke resultaat: een totale score

De hoogste score in elk domein is drie punten. De score in elk domein is een gemiddelde van de punten die werden toegekend voor de indicatoren. De hoogst mogelijke totale score wanneer alle domeinen worden gecombineerd, is drie punten. De totale score is een gemiddelde van de punten voor de domeinen.

1. Grondstoffen en hulpbronnen

✓  Kennis van de oorsprong van de grondstoffen

✓  Kennis van de omstandigheden
in de productieketen

✓  Optimaal gebruik van hulpbronnen

2. Klimaat

✓  Inkomend transport

✓  Uitgaand transport

✓  Leveranciers (niet-fossiele energie in productie)

✓  Producenten (niet-fossiele energie in productie)

✓  Aandeel van materiaal met lage klimaatimpact

3. Pure materialen

✓  Voldoet aan de niveaus inzake chemische samenstelling

✓  Voldoet aan de uitstootniveaus

✓  Goede materiaalkeuze

4. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

✓  Gedragscode voor leveranciers

✓  Leveranciers die werden onderworpen 
aan een risicobeoordeling

✓  Gecontroleerde leveranciers uit risicolanden

5. Hergebruik

✓  Mogelijkheid om te herstellen/renoveren

✓  Mogelijkheid om materialen te recycleren

✓  Gemaakt van gerecycleerd materiaal

6. Ergonomie

✓  Maakt aanpassingen mogelijk

✓  Maakt beweging mogelijk

✓  Verbetert de akoestische omgeving

Leer de tool kennen – The Better Effect Index in de praktijk

Let op de duurzaamheidsscore

Op bepaalde productpagina's en productlijsten treft u dit symbool aan. Dat betekent dat het product is opgenomen in The Better Effect Index en een duurzaamheidsscore heeft. Het cijfer en de grafiek geven aan waar het product zich bevindt op een schaal van 1 tot 3.

✓  Toont de totale duurzaamheidsscore van het product

✓  Schaal van 1 tot 3

Zoek producten met een score

Wanneer u de 'duurzaamheidsfilter' gebruikt in onze productlijst, kunt u producten zoeken die aan uw specifieke duurzaamheidsvereisten beantwoorden.

 ✓ Filterfunctie met tot 20 verschillende selecties

Filterfunctie met tot 12 verschillende selecties

Op de productpagina's vindt u een tool die u kunt gebruiken om de kenmerken van The Better Effect diepgaand te analyseren. U kunt de diverse metingen van het product opzoeken en nagaan in welke mate het aan verschillende duurzaamheidscriteria beantwoordt. U beslist zelf hoeveel informatie u wilt bekijken aan de hand van de verschillende weergaven: 'Overzicht', 'Details' en 'Score'.

✓  Interactieve module op productpagina's

✓  Drie verschillende weergaven met drie verschillende niveaus

Waarom we The Better Effect Index ontwikkelden

"The Better Effect Index is de concrete toepassing van ons werk rond duurzaamheid in de zes domeinen. Het is een webgebaseerde tool die het voor klanten gemakkelijker maakt om duurzame keuzes te maken. De index breidt het concept van duurzaamheid uit naar domeinen die zelden aan vereisten voor een milieukeurmerk worden onderworpen, zoals klimaat en hergebruik. Met de index willen wij het eenvoudiger maken om de duurzaamheid van producten niet enkel met de basisvereisten te vergelijken maar op een grondigere manier te beoordelen. Sinds de index in 2017 werd gelanceerd, hebben we al een aantal positieve effecten kunnen vaststellen. De index heeft onze klanten geholpen om de prestaties van onze producten op het vlak van duurzaamheid te bekijken en te beoordelen. Hij stimuleert bovendien ons eigen werk rond duurzaamheid en stuurt de algemene discussie over de relevantie van mogelijke vereisten."

Johanna Ljunggren, Kinnarps Sustainability Manager

We zijn toonaangevend op het vlak van duurzaam ontwerp

... en we willen hierin de beste zijn

Onze merken maken het gemakkelijk om holistische oplossingen te creëren met de nadruk op duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Door producten van de verschillende collecties te combineren, kunt u unieke omgevingen creëren die de visie en waarden van de klant weerspiegelen. Samenwerking op het vlak van duurzaamheid is onze grote sterkte. We stimuleren elkaar en delen onze kennis. Samen kunnen we onze stem laten horen en onze mening kenbaar maken als we vinden dat de industrie te weinig goede oplossingen heeft. Onze trendrapporten houden de vinger aan de pols van de toekomst en inspireren ons om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Wij willen onze producten harmonieus laten aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en ervoor zorgen dat ze lang meegaan. De vele internationale ontwerpprijzen die we hebben gewonnen, zijn het bewijs van ons succes.

 

Wilt u graag meer weten over het werk van kinnarps rond duurzaamheid?

Ga naar The Better Effect

FAQ

Wat is The Better Effect Index?

The Better Effect Index is de eerste uitgebreide tool voor mensen die duurzame keuzes willen maken op het vlak van interieurontwerp. U vindt deze index op onze productpagina's.

Waarom ontwikkelden we deze tool?

Een nieuwe generatie stelt nieuwe eisen aan ondernemingen op het vlak van duurzaamheid. Mensen willen duidelijke antwoorden. Maar als het over duurzaamheid gaat, worden de zaken vaak erg ingewikkeld. Wij wilden het simpel maken om doordachte beslissingen te nemen. Door iets tastbaars als een duurzaamheidstool te gebruiken, verlagen we de drempel voor iemand die duurzame interieurontwerpkeuzes wil maken.

Hoe kennen we de scores toe?

Op basis van 17 indicatoren in 6 verschillende domeinen kennen we scores toe die samen een duurzaamheidsscore voor het product opleveren. De verschillende meetcriteria zijn afgeleid van vereisten ons aangereikt door architecten, interieurontwerpers, aankoper en gebruikers. We hielden ook rekening met de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.

Aan hoeveel producten werd een score toegekend?

Tot nog toe werden ongeveer twintig producten van de Kinnarps-merken in het systeem opgenomen. We werken er voortdurend aan om nieuwe producten toe te voegen.

Kan het systeem op andere producten worden toegepast?

Het algoritme kan op andere producten worden toegepast. We weten dat The Better Effect Index beantwoordt aan een fundamentele behoefte van onze klanten, en het is onze ambitie om in de toekomst aan al onze producten een duurzaamheidsscore toe te kennen.