Case: Brain Embassy Antwerp

Project facts

Klant: Brain Embassy Antwerp

Architect: ABV+ Architecten

Voltooiing: 2022

De ‘Theater Building’ aan de Italiëlei in Antwerpen telt 19 verdiepingen en werd opgeleverd in 1971. Het 76 m hoge gebouw was alom present in de media omwille van een volautomatisch parkeersysteem, dat de voorgereden voertuigen met een lift naar één van de 472 beschikbare parkeerboxen bracht om ze daar later weer op te halen. Na een periode van leegstand en grondige renovatie schrijft de toren vandaag opnieuw geschiedenis als grootste co-working locatie in Antwerpen.

Glocal is de nieuwe brand message. Dat staat voor globaal werken met een lokale invulling. Wat wij in samenwerking met Kinnarps aanbieden is niet zomaar een derde werkplek, maar een unieke kwalitatieve co-working locatie die voldoet aan alle door de overheid opgelegde veiligheidsnormen. Het cumuleren van design, akoestisch comfort, ergonomie, mobiliteit en gevarieerde werkplekbeleving maken de Antwerpse Brain Embassy tot een high-end locatie waar gebruikers het beste van thuis- en kantoorwerken samen aantreffen.

Joke Seghers, Managing Director Brain Embassy Antwerp

‘Brain Embassy’, deel van ‘Brain Embassy International’, biedt vandaag in de ‘Theater Building’ een uiterst attractieve co-working locatie met 4000m² oppervlakte verspreid over vijf verdiepingen. Voor de creatieve inrichting werd beroep gedaan op ABV+ architecten en Kinnarps. ‘Brain Embassy International’ had al kantoren in Israël en Polen ingericht met Kinnarps. Die vertrouwensrelatie kreeg een vervolg in Antwerpen. Kinnarps is al ruim 80 jaar actief met kantoorinrichting die inspeelt op de voortdurend veranderende trends in het werkveld. Van een ontwerper van kantoormeubilair evolueerde Kinnarps naar een ontwerper van totale interieuroplossingen voor kantoren, scholen en zorgomgevingen. Als Zweeds bedrijf gaat bijzondere aandacht uit naar de ergonomische en duurzame kwaliteiten van het productaanbod. Kinnarps is in meer dan 40 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Kinnarps Belux viert dit jaar dertig jaar aanwezigheid op de Belgische markt en positioneert zich vandaag als one-stop-shopping partner van behoefteanalyse tot uitvoering.

Toegankelijk en flexibel

Brain Embassy maakt co-working zeer toegankelijk met een uiterst aantrekkelijke instapkost: < 300 euro/maand, een fractie van de gemiddelde kostprijs van een werkplek in een klassiek kantoorgebouw. “Het Antwerpse verhaal van Brain Embassy begon met één plateau op de 10e verdieping van de Theater Building en groeide snel verder met vandaag ook de eerste vier verdiepingen operationeel” blikt Joke Seghers, Managing Director Brain Embassy Antwerp, terug. Het is een 100% op flexibiliteit gericht aanbod, ideaal voor startende en groeiende bedrijfjes, of gewoon voor wie op dagbasis nood heeft aan een perfecte werkplek in hartje Antwerpen. Met ruim 200 medewerkers is de universiteit Antwerpen na een zware brand in het wat verderop aan de Paardenmarkt gelegen universiteitsgebouw, momenteel de grootste gebruikersgroep bij Brain Embassy. “Op de 10e verdieping is de inrichting vooral gericht op het ontvangen van grotere teams met meer dan 12 leden” maakt Joke Seghers ons wegwijs. “Op de lagere verdiepingen van de Theater Building worden de mogelijkheden van co-working maximaal gefaciliteerd. Van 1 tot 8 personen kunnen er individueel of in teamverband aan de slag. Kleinere groepjes van 2, 4 of 6 personen vinden zich steeds opnieuw in een bepaalde zone binnen het geheel. Er is veel open ruimte voorzien zodat het geheel zeer luchtig oogt en overal kan daglicht doordringen tot op de werkplekken. Uiteraard ontbreken de nodige vergaderfaciliteiten met uiteenlopende capaciteiten evenmin”. De werkplekken zijn voorzien van alle hedendaags comfort. Zo is er overal automatische lichtsturing, zijn er voldoende stopcontacten en uiteraard voldoet alle Kinnarps meubilair aan de strengste ergonomische eisen. Werkplekken voor staand werken zijn eveneens voorzien.

GWP - Flex - Brain Embassy Antwerpen.jpg

ZH - Frame - Tail - Mieke - Brain Embassy Antwerpen.jpg

Dynamische werklocatie

Voor de inrichting van de eerste vier verdiepingen werd één totaalofferte opgemaakt met gefaseerde uitlevering. “Net als voor het eigen kantoor in Wemmel pakte Kinnarps de inrichting aan als een levende showroom, waarbij in dit geval de inrichting en aankleding de mogelijkheden van een co-working locatie maximaal tot uiting laten komen” verduidelijkt Mieke Deroo, Senior Project Consultant - Successful Interiors bij Kinnarps. “Samen met ABV+ architecten kregen we de kans maximaal out of the box te denken voor deze realisatie, wat in samenspraak met de opdrachtgever leidde tot een zeer originele inrichting met zorgvuldig gekozen materialen. De Kinnarps troeven zijn het kunnen combineren van een speelse look met een uitgesproken functionaliteit en ernstige productkwaliteit. Dat laatste betreft zowel de ergonomie als duurzaamheid. Meubels worden hier zeer intensief gebruikt, zijn meer aan slijtage blootgesteld dan in een klassieke kantooromgeving, maar dat schrikt ons absoluut niet af”.
De inrichting is flexibel en past zich voortdurend aan de noden van de gebruikers aan. “Zo wordt er na Corona veel meer getelefoneerd, wat aanleiding was om bijkomende Phone Boots te bestellen” licht Mieke Deroo toe. “Naar de toekomst is beslist om een podcast ruimte in te richten, omdat organisaties dit communicatiemiddel steeds meer inzetten”.
De event space biedt plaats aan ruim 100 bezoekers (zittend) en als extra troef kan Brain Embassy het dakterras uitspelen, waar het tot 125 personen kan verwelkomen. Zowel de event space als de vergaderfaciliteiten kunnen ook door niet leden van de Brain Embassy gebruikt worden.

 

 

Een merk op zich

Bijzonder aan de Antwerpse Brain Embassy is de verbondenheid met het stadsleven. Dat is als een eigen merk ontwikkeld en geïmplementeerd. “Al onze kantoorverdiepingen kijken uit op het stadsleven” klinkt het enthousiast bij Joke Seghers. “Op de 10e verdieping kijken we zelfs tot in de Antwerpse Zoo, het Centraal Station… Dat brengt ons meteen ook bij de unieke ontsluiting: er is niet alleen de trein op enkele minuten wandelen, er is het busstation op de Franklin Rooseveltplaats – zowat recht voor de deur – en ook tal van parkeergarages rondom het gebouw”.
Kinnarps en Brain Embassy werken samen aan een marketingplan om het imago van deze bijzondere co-working locatie uit te dragen. “Glocal is de nieuwe brand message” legt Joke Seghers uit. “Dat staat voor globaal werken met een lokale invulling. Wat wij in samenwerking met Kinnarps aanbieden is niet zomaar een derde werkplek, maar een unieke kwalitatieve co-working locatie die voldoet aan alle door de overheid opgelegde veiligheidsnormen. Het cumuleren van design, akoestisch comfort, ergonomie, mobiliteit en gevarieerde werkplekbeleving maken de Antwerpse Brain Embassy tot een high-end locatie waar gebruikers het beste van thuis- en kantoorwerken samen aantreffen”.

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons