Case: Flanders Make

CaseStudyPage.FactsTitle

Project: Flanders Make

Voltooiing: 2023

Werk is al een tijd niet meer datgene waar je naartoe gaat, maar wel datgene wat je doet. Het traditionele kantoor maakt plaats voor nieuwe ruimtes waarbinnen de werkmethodes, de technologie en het sociale aspect constant evolueren.

Personen die zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken ondervinden een hogere waardebepaling in relatie met welzijn, productiviteit, motivatie, inspiratie en work-life balance.

Wat betekent dit allemaal voor uw organisatie?

 

  • Het creëert flexibiliteit
  • Het verhoogt de productiviteit
  • De personeelsretentie verhoogt en u wordt een aantrekkelijke werkgever
  • Uw organisatie wordt gezien als innovatieve werkgever
  • U promoot duurzaamheid

Het was samen met Flanders make onze missie om bovenstaande als uitgangspunt te beschouwen voor het project. 

In het project is er een diversiteit van werkomgevingen aangeboden waardoor de gebruiker kan profiteren van de verschillende typologieën.

Zo zijn er flexplekken, vaste plekken, lounges, brainstormruimtes, vergaderzalen, … Medewerkers worden gestimuleerd om na te denken over hoe ze hun werk het beste kunnen uitvoeren. Ze worden geïnspireerd en gaan meer out-of-the-box denken.

Momenteel biedt het kantoor voldoende zit-/werkplaats voor elke medewerker, maar indien er in de toekomst meer of minder medewerkers aanwezig zijn, kan de omgeving door flexibel gebruik  aangepast worden naar een meer activity based project waar er medewerkers zullen zijn die geen vaste plek hebben. Dit kan zowel op het niveau van het gebouw als op afdelingsniveau . Vandaar het Hybride Concept .

Om deze flexibiliteit en verandering te kunnen opvangen hebben we gekozen om in de open offices enkele werkplekken als zit/sta voor te stellen en voor elke werknemer van een locker te voorzien.

Kinnarps_Flanders-Make-Kortrijk_Foto-20.jpg

Kinnarps_Flanders-Make-Kortrijk_Foto-17.jpg

Voor de algemene look & feel hebben we rekening gehouden met de visie en waarden die Flanders Make naar voren bracht: een werkomgeving met een professionele en natuurlijke uitstraling met zachte en lichte kleuren en een warme look.

De gekozen materialen en kleuren zijn eerder sober voor de primaire werkplekken en wat frivoler en extra uitnodigend voor de lagere focus-zones zoals cafetaria, overlopen en informele vergaderruimte hebben we geopteerd voor een meer extraverte, informele en uitnodigende look & feel.

 

In de cafetaria werden groentinten gecombineerd met hout, zwart en planten waardoor we een gezellige loungesfeer bekomen.

Er werden verschillende zones ingepland van meer lounge tot hoge tafels. We kozen ervoor om flexibele scheidingwanden te plaatsen om de ruimte multifunctioneel te maken.  Zo kan de cafetaria opgedeeld worden in kleinere/grotere zones.

De zitbanken en hoge tafels werden bewust aan de zijkanten van de ruimte ingepland zodat het midden van de ruimte steeds flexibel kan ingevuld worden. De hoge tafels aan de zijkanten kunnen bij een receptie ook meer in het midden ingezet worden.

 

Door het polyvalent karakter van de cafetaria kan men deze ruimte voor diverse doeleinden gebruiken. 

Kinnarps_Flanders-Make-Kortrijk_Foto-04.jpg

Kinnarps_Flanders-Make-Kortrijk_Foto-06.jpg

De sfeer in de inkomhal is hier sereen en professioneel. We kozen voor een speels zitelement met organische vorm te midden de ruimte die de flow van de inkom beïnvloed. Een kleurrijke eyecatcher dat in contrast staat met de strakke architectuur.

De overlopen op het eerste en tweede verdiep zijn opgevat als leuke ontmoeting- en werkplaatsen waar informeel overleg mogelijk is. Deze zones zijn ook geschikt om telefoongesprekken en vergaderingen te voeren buiten de kantooromgevingen.

We kozen voor een afwisseling van lage en hoge zitelementen, dit brengt dynamiek in deze circulatiezones.

Dat zorgt ervoor dat deze veel meer gebruikt zullen worden en zodus de beschikbare m² geoptimaliseerd zullen worden.

Op de eerste verdieping kan de overloop ook ingezet worden voor de grote vergaderzalen, men kan hier een pauze doorbrengen tijdens een vergadering of opleiding. Tevens kan deze zone dienst doen voor recepties. 

Valt deze case in de smaak? Benieuwd wat er mogelijk is in uw ruimte?

Contacteer ons